facebook_pixel
Velkommen til Peugeotkværn.dk - din forhandler af kvalitetskværne på nettet

Blog

Elektrisk salt og peberkværn: de er lækre og smarte – Hør hvorfor!

Der findes mange elektriske salt- og peberkværne på markedet, men Peugeot har fundet en balance, hvor de har blandet smart teknologi med deres unikke og patenterede kværnværk og dermed skab elektrisk salt og peberkværn – efter vores mening – i verdens klasse. Dette er endt med flere serier med elektriske salt og peberkværne med det patenterede U’select system, hvor det er muligt selv at bestemme størrelsen på peber- eller saltkornene. U’select har 6 forskellige faste indstillinger, hvilket betyder at den kan kværne fra groft til fint – du vælger selv. Du drejer for enden af kværnen til den ønskede finhedsgrad og alt efter antallet af streger angiver hvor fintkværnet det skal være.

De elektriske kværne er smukke til bordet og smarte at bruge, da man kun skal trykke på en enkelt knap for at få salt eller peber på maden, og som et bonus, så sørger Peugeot-modellen Elis U’ Select endda for at tilføje den “rette mængde” salt eller peber – bare ved et enkelt tryk!

Peugeot har også tilføjet et LED-lys i bunden af de fleste af deres elektrisk salt og peberkværn – modeller, som lyser når kværnen er i brug.

Ligesom alle Peugeots andre modeller, så er der er en kværn til salt og en kværn til peber. Dette skyldes, at der er stor forskel på disse to krydderier, så derved har kværnene to forskellige gøremål – peberkværnen kværner, mens saltkværnen presser flagerne sammen. Det er derfor også meget usgri vigtigt, at man ikke blander rundt på salt- og peberkværnene, da man vil opleve at kværnene ikke virker optimalt og dette dækker den livslange garanti ikke!

Der er mange grunde til at anskaffe sig en elektrisk salt og peberkværn fra Peugeot, men næsten den vigtigste grund er, at friskkværnet peber har meget mere smag end stødt peber, derfor er de elektriske kværne det rigtige til bordet! Kværnen skal være fra Peugeot fordi, at de har udviklet et helt unikt kværnværk, hvor peberet bliver kværnet optimalt, som gør at der kommer mest muligt smag ud af peberet. Tag et kig på Peugeots elektriske kværne her.

 

Sticky
oktober 01, 2016

Fra salt og peber til proptrækkere og whiskyglas

Peugeot er en virksomhed, som formår at arbejde innovativt og traditionelt på samme tidspunkt. De har traditionelt og moderne design med en kværnmekanisme, som har eksisteret i mange år og som er kendt for at være god. Det er ikke kun virksomhedens kompetencer, som er imponerende, men også deres historie! Og nu har virksomheden udvidet deres […]

Sticky
august 08, 2016

Peugeot peberkværn

Kværnmekanismen gør Peugeot og Peugeot peberkværn unik!

Peugeot peberkværne er unikke pga af deres kværnsystem, som du kan læse om i et tidligere blogindlæg, men det korte er, at Peugeot peberkværn kværner peberet. Det skyldes, at hvis peberkornene bliver most, så mister peberet alt kraften! Dette kan også sammenlignes med, hvis man maser peberet i en morder, men hvis man skærer peberkornene i stykker, så bibeholder man kraften og smagen af peberet. Kværnværket og hvorfor Peugeot er så specielt kan du læse mere om her.

De gamle værdier sammenkoblet med nye innovative idéer, har gjort Peugeot til det de er i dag!

Peugeot har også en fantastisk historie, som har gjort dem til det de er i dag – da de har brugt deres viden og erfaringer fra gamle dage til og samtidig udnytte vores tids udvikling. Deres første money kværn var en kaffekværn, som de fik stor succes med. Den næste var en Peugeot peberkværn. Her udviklede de så det system, som jeg nævnte tidligere, hvor peberets friskhed og smag ikke blev ødelagt. Derefter udviklede de en anden kværnmekanisme til saltet, fordi det er to forskellige krydderier og skal dermed behandles på to forskellige metoder.

De gammeldagse pebersvende ses stadig!

Peugeot peberkværn findes også i meget stor størrelse – faktisk helt op til 80 cm. Disse kaldte man for “Pebersvende” i gamle dage, fordi det var en tradition at give dem til pebersvende – altså ungkarle – på deres 30 års fødselsdag. De kæmpe store peberkværne er i dag et typisk syn på en god italiensk restaurant.

Peugeot har valgt at lave deres kæmpe store peberkværn i kværnklassikeren “Paris”, som er deres signaturmodel. Den har nemlig det klassiske look, som man typisk forbinder til Peugeot.
Det er også et typisk syn, at peberkværnen er en størrelse større eller en mørkere farve end saltkværnen, derfor er pebersvendene heller ikke en dårlige idé til hjemmet – det gælder bare om at finde pladsen 😉 

Sticky
august 06, 2016

Fra værktøj til Peugeot salt og peberkværne

Peugeots historie startede i 1810

Peugeot er og var en familievirksomhed, som startede med at producere værktøj (save, hammere og skruetrækkere) fra 1810 til i dag, hvor de producerer Peugeot salt og peberkværne, biler og cykler. (Virksomheden er dog opdelt)

Peugeot masseproducerede også cykler og blev en stor spiller på dette område. I 1977 have Peugeot vundet deres tiende Tour de France med Bernard Thévenet. I dag producerer de stadig professionelle cykler.

I 1810 begyndte de at producere kaffekværne, og deres fantastiske evne til at udvikle kværnmekanismer startede på dette tidspunkt. I 1840 udviklede de officielt deres første kaffekværn som blev kendt for ”The ordinary model” og blev kaldt det helt til 1870. I 1874 udviklede de deres første peberkværn, som er deres populære z-model, som i dag eksisterer som serien ”Bistro” og er lavet i en eksklusiv crtiq forsølvet udgave under navnet ”Palace” og ”Mignonette”. Senere hen har du lavet mange andre modeller og været gode til at tænke nyt og anderledes, men samtidig klassisk i deres design af kværne. De har også udviklet et kværnsystem U’Select og elektriske kværne til den private forbruger, hvor de har kombineret deres kværnemekanisme med ny teknologi.

Udviklingen af biler

I 1889 udviklede de deres første motor køretøj. De fandt ud af, at nogle af de kværnmekanismer, som passede til peberkværnene og kaffekværne også kunne bruges til at producere biler. I 1929 offentliggjorde de deres første bil, Peugeot 201, som blev masseproduceret og hurtigt blev en stor succes for virksomheden. Peugeot 201 var også den første bil i deres koncept med at have et 0 i midten af navnene; Peugeot 301 i 1932 og 401 og 601 i 1934. Dette koncept ses også i dag, hvor deres modeller hedder Peugeot 207, Peugeot 208, Peugeot 308 osv. I 1953 udviklede de deres første scooter, som i dag stadig sælges; dog moderniseret.

Peugeot Kværne

Peugeot salt og peberkværne er i dag kendt, som smukke, klassiske kvalitets kværne med deres unikke patenterede kværnemekanismer. Dette kan du læse mere om i dette blogindlæg, som bl.a. handler om, hvorfor Peugeot kværnmekanisme er så god og hvorfor den skiller sig ud.

I dag er det som sagt stadig en familie virksomhed; en stor én af slagsen. Udviklingen af biler og kværne eksisterer stadig i dag og er typisk det vi kender Peugeot for i dag.

 

Kilder: http://www.peugeot.com.au/history/ og http://www.peugeot-saveurs.com/en/company/history/

 

Sticky
august 04, 2016