andet

Forbedr din søvn med den rigtige kost – herunder sort peber!

ved Frederikk Jensen May 20, 2020

Forbedr din søvn med den rigtige kost – herunder sort peber!

Ja, du læste rigtigt. Peber kan nemlig være med til at sikre en stabil og god søvn – og det samme kan en lang række andre fødevarer og kosttilskud. Det skyldes, at den gode søvn forudsætter et nogenlunde stabilt blodsukker, og her kan en lang række af fødevarer have en gavnlig effekt. 

Hvilke fødevarer er generelt gavnlige for den gode søvn? 

Døjer du meget med afbrudt søvn, kan det skyldes, at du har problemer med at få reguleret dit blodsukker. Du vil nemlig nemt blive vækket eller vågner af dig selv, hvis dit blodsukker falder i løbet af natten. Her er det helt afgørende, at du sørger for at spise en kost, som gør dit blodsukker stabilt i løbet af dagen. Herefter vil det nemlig automatisk også stabilisere sig om aftenen og om natten. 

I korte træk skal du altid spise morgenmad og helst en proteinrig af slagsen med for eksempel æg, avocado og kylling. Undgå hvidt brød og morgenmadsprodukter fyldt med sukker. Et sundt morgenmåltid lægger et stabilt fundament for blodsukkeret resten af dagen. 

Spis helst 5 måltider i løbet af en dag og sørg for at hvert måltid indeholder masser af grønt, sunde proteiner og uraffinerede fedtstoffer. Lad desuden være med at indtage alkohol om aftenen. 

Hvorfor er sort peber godt for kroppen og for din søvn? 

Stress påvirker balancen i blodsukkeret negativt. Og her kan peber faktisk hjælpe dig, fordi det er med til at stabilisere blodsukkeret. Men det er på ingen måde den eneste fordel ved sort peber. 

Peber er nemlig også rigtigt god for dine tænder og har for eksempel en meget positiv effekt mod paradentose og reducerer risikoen for betændelse i tandkødet. 

Peber beskytter dig desuden mod mavesår og virker antiinflammatorisk i tarmen. Desuden modvirker peber produktion af nye fedtceller i kroppen og stimulerer stofskiftet på en positiv måde. Det øger kropsvarmen og får dig til at forbrænde flere kalorier og forbruge mere af den indtagne energi. 

Peber er desuden rigtigt godt for fordøjelsen og øger i øvrigt også optagelsen af næringsstoffer i tarmslimhinden – herunder særligt i forhold til optagelsen af mineraler og vitaminer. 

Peber er således et ret nemt og enkelt middel til fremme af alle de gode ting for kroppen. Så frem med Peugeot peberkværnen og kværn lidt ekstra peber på alle dine måltider.  

Er der andre ting, du kan gøre i kampen for den gode søvn? 

For at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du holder dig aktiv og får motioneret i et eller andet omfang dagligt. Det behøver ikke være tung styrketræning eller vanvittigt hurtigt løb. En lang gåtur kan sagtens gøre det. Kroppen bliver brugt på en god måde, og du føler en naturlig og behagelig træthed, hvis du bevæger dig hver dag. 

Men derudover skal du naturligvis sørge for at investere i en ordentlig seng, som passer til netop din krop, vægt og højde, så du sover som en baby hver nat. Nettet bugner med gode senge, og på bedsteseng.dk kan du vælge og vrage mellem lækre drømmeagtige senge.