Peber findes i de fleste køkkener, som noget man altid har hjemme. Peber er lige så vandt i et køkken som salt.

Peberen er en fantastisk smagsgiver med din let brændende smag. Selve peberen findes i mange udgaver både som sort, rød, grøn og hvid, og så findes den i en stødt udgave.

De forskellige farver peber har noget at gøre med peberens modenhed. Først er kornene grønne, så røde og til sidst sorte. De hvide korn er modne korn, hvor det yderste lag er skallet af, og farven derefter er udvandet.

I denne artikel skal vi se nærmere på opskrifter, hvor peber spiller en hovedrolle. Læs med i artiklen eller læs om flere lækre opskrifter.

Det man kender fra restauranten

Man kender godt den dejlige følelse det er, når man lige har været ude at spise noget lækker mad på en restaurant og man har fået noget lækkert mad. Det er desværre ofte ret bekosteligt særligt hvis man er en hel familie, der skal afsted.

Det kan derfor godt være en god idé at tage noget restaurant stemning med hjem ved at lave nogle af retterne hjemme. En god klassiker på restaurant er peberbøffen sammen med pebersauce. Peberbøffen giver jo sig selv, da det er en god bøf med peber. Det er dog vigtigt at vælge noget lækkert peber, så det ikke bare bliver den billige stødte budget fra den lokale købmand.

Det kan f.eks. anbefales at bruge Madagaskar peberkorn, så bøffen får et ekstra pift. Pebersaucen kan laves på mange måder. Der findes opskrifter hvor der indgår cognac og hvidvin. Der findes også opskrifter, hvor det bl.a. indeholder balsamico. Fælles er dog, at saucen baseres på en fond, og så gerne med 2-3 spiseskefulde peberkorn.

Det simple og lette

Der findes også et væld af simple og lette retter med peber. F.eks. kan man lave den italienske ret cacio e pepe, som er en spaghetti ret med peber.

I retten indgår sorte peberkorn. Foruden sort peber indeholder retten også ost. Det er altså en perfekt kombination mellem den cremede og lækre ostesmag sammenholdt med den skarpe smag fra peberkornene.

Julestemningen breder sig

Det er også en klassiker at benytte peberens magi i de julede pebernødder. Peberen giver denne lille julesmåkage et særligt pift, som gør, at de fleste har svært ved at stoppe igen, når de først er gået i gang med at spise.

Skal man udvide julehyggen lidt, kan man give sig i kast med et helt peberkagehus. Heri indgår peberen også som et bærende element, der giver god smag. Peberkagehuset smager både godt, og giver mulighed for at børn og barnlige sjæle kan lege lidt ekstra op til jul.