andet

Disse fem krydderier kan spice din mad op

ved Frederikk Jensen May 15, 2020

Disse fem krydderier kan spice din mad op

Mad er noget af det bedste, der findes. Og det er specielt lækkert, når det er tilberedt med kærlighed. Det kan være sjovt at lege med smage, og det kan være sjovt at udfordre sig selv med nye og spændende retter. Dog kan madlavning være tidskrævende, og mange kan derfor føle, at det at lave mad nærmest er en byrde i en travl hverdag. Men med lækre krydderier får man en helt anden oplevelse. Og når man virkelig har fået lavet noget mad, som forkæler smagsløgene, er det svært ikke at være glad. 

Disse fem krydderier kan spice din mad op:

  • Chili
  • Cayennepeber
  • Ingefær
  • Hvidløg
  • Peberrod

Få inspiration til din madlavning

Det kan være svært at finde på ny mad at lave, og selvom krydderier kan være med til at spice retterne op, kan det være fedt at få ny inspiration. Bestil mad på nettet og sæt tænderne i en masse lækkert mad bragt af både supermarkeder og lokale restauranter. Selvom det kan være dyrt at bestille mad på nettet, kan det være rart i en hektisk hverdag. Foretrækker du at lave maden selv, så kan du med god grund handle dagligvarer på nettet – du kan handle alt til husholdningen.  

Vil du gerne benytte dig af online bestilling af dagligvarer, men er pengene små? Så kan du vælge at købe mad på afbetaling via nettet. Læs mere på digitalafbetaling.dk for at blive endnu klogere på mulighederne inden for afbetaling. Som udgangspunkt er det dog billigere at købe og betale maden kontant. Er dette ikke en mulighed, bør man undersøge, hvilke gebyrer der er forbundet med kreditkøb af f.eks. mad. 

Krydderier til morgenmad

Selvom morgenmaden ofte skal være simpel og hurtig at lave, er det let at spice den op med nogle lækre krydderier. 

Først og fremmest kan du bruge friskrevet ingefær ovenpå din yoghurt, og derudover kan du også lave dit eget ingefærshot. Ingefær giver en frisk smag og kan derfor være med til at sikre, at du forbliver sund og rask. Ingefær er nemlig med til at booste immunforsvaret. 

Morgenmaden skal gerne være frisk og let, og derfor kan du også presse din egen juice. De fleste frugter og grøntsager kan bruges til juices, og du har derfor rig mulighed for at lege med smagene. Man siger, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, og der er åbenlyst noget om snakken. Uanset hvad er det i hvert fald et måltid, som man ikke skal gå på kompromis med. Morgenmaden skal nemlig give dig en god start på dagen og sikre, at du kan performe på jobbet eller i skolen. 

Krydderier til aftensmad

Aftensmaden er et måltid, hvor der er ekstra stor mulighed for at lege med en verden af smage. 

Ligesom dagens øvrige måltider, så kan aftensmaden også spices op ved brug af krydderier. Krydderier er i mange tilfælde (i moderate mængder) sunde, og det er også sundt at spise stærk mad. Du skal derfor ikke bekymre dig om at bruge for mange krydderier. Du kan f.eks. krydre din aftensmad med chili og cayennepeber. Begge disse krydderier er stærke i smagen, og derfor kan de med sikkerhed få din mad til at smage af mere. Du kan selv vurdere, hvor meget du gerne vil have i, så retten passer til dine smagsløg.

Derudover er hvidløg en ingrediens, som mange sikkert allerede er fortrolige med. Hvidløg har først og fremmest en fantastisk smag. Og selvom den er berygtet for at give dårlig ånde, så gør den virkelig noget godt for din ret. 

Med andre ord kan man bruge meget andet end blot salt og peber til at gøre maden ekstra lækker.