andet

Tag kværnen med ud i foråret

ved Frederikk Jensen Mar 11, 2020

Tag kværnen med ud i foråret

Vinteren i Danmark er lang og kold, og der er nogle måneder hvert år hvor selv den mest standhaftige alligevel ikke har særlig meget lyst til at sætte en fod udenfor. Specielt ikke når der skal laves mad. Men, allerede i det tidlige forår, kan du godt finde den gode, gamle grill frem igen. Der er nemlig ikke noget mere lækkert end kød lige fra grillen. 

På de kølige forårsaftener

Okay, måske det lige er stort nok satset at vi skal spise udenfor i marts måned allerede, men grillen kan du sagtens få gang i. Stil grillen op på terrassen tæt ved terrassedøren og lad den varme godt op før aftensmadstid. Så er det ingen sag lige at smide kødet ud på grillen. En hel kylling, lagt i marinade i mindst en time og gerne hele natten, skal have en times tid ved indirekte varme og kan ellers næsten passe sig selv. Du skal bare lige vende den et par gange, og svinge kværnen en gang til sidst. Det slår den lidt triste ovnbagte kylling til hver en tid!

Når sommeren endelig kommer

Når det bliver rigtig sommer, er der ingen undskyldning mere. Frem med grillen og ud i haven med dig. Udendørs madlavning er godt for sjælen. Med en rigtig god grill og et godt setup, er der ikke noget bedre end at stå udenfor i aftensolen og kokkerere. Står du stadig med din gode gamle kuglegrill som du fik i indflyttergave som teenager, kan det være at der skal en ny og lidt større grill til. På nettet kan du få et rigtig godt overblik over de mange muligheder du har, og hjælp til at finde den rigtige for dig. Undervurder ikke dig selv, du kan lave næsten alt på grillen!

Masser af muligheder

Internettet er selvfølgelig din ven, når det kommer til inspiration til gode grillretter. Du tænker sikkert først og fremmest på bøffer, kylling, hotwings eller de gode, gamle grillede pølser. Men du kan f.eks. også lave fisk, brød, tærte eller pizza på grillen! Sidstnævnte kræver blot en pizzasten, der kan være på grillen. Grøntsagerne kan også grilles, men det er dog oftest nemmere med en lækker salat eller en rigtig god coleslaw, så du bedre kan bruge grillen til det, der virkelig tæller. Hyg dig med at prøve nye opskrifter, få gang i den grill, nyd sommeren og velbekomme!